Blog

Een geboorteposter maken voor kersverse ouders

Geboorteposter voor kersverse ouders

De geboorte van de baby is de mooiste dag van het leven. Op deze dag komen er verschillende emoties vrij van blijdschap zoals tranen, trotsheid en een dikke lach. Deze dag zal je voor altijd koesteren als een prachtige herinnering. Natuurlijk zal je deze dag nooit vergeten maar een geboorteposter geeft je de gelegenheid om weer even stil te staan bij de geboorte van de baby. Ook is het een super herinnering voor in later.

Wat is een gepersonaliseerde poster?

Het op de wereld brengen van een baby is een nieuwe mijlpaal in het leven. Niet alleen voor jou maar ook voor familie en vrienden. Een geboorteposter is een bijzondere manier om dit speciale moment voor altijd in bewaring te nemen. De Posterkamer heeft veel verschillende geboorteposters voor een pasgeboren baby. In alle posters worden de details van de baby afgedrukt met een passende illustratie. Op de poster worden bijvoorbeeld de naam, een leuke quote en de geboortedatum altijd toegevoegd. Enkele voorbeelden van illustraties zijn de sterrenhemel, een illustratie van een dier of een afdruk 1:1 op schaal van de baby. Als je speciale wensen hebt voor de geboorteposter dan kan je deze eenvoudig via WhatsApp of per e-mail aan ons doorgeven.

Zodra je de poster bijna heb afgerond kan je er nog een mooie lijst van hout of aluminium aan de bestelling toevoegen. De geboorteposter is dan direct klaar om in de babykamer plaats te nemen. Onze posters passen in verschillende interieur stijlen van de babykamer omdat deze posters minimalistisch zijn. De posters zorgen hierdoor voor een moment van rust in de babykamer.

Waarom een geboorteposter cadeau doen?

Het cadeau krijgen van een geboorteposter zorgt voor een enorme “smile” bij de kersverse ouders. Het is een bijzonder aandenken bij het op de wereld zetten van een zoontje of dochtertje. De geboorteposter zal het hele leven lang worden bewaard bij het geboortekaartje, het dagboek en de eerste tandjes.

Nieuwe ouders willen graag een geboorteposter omdat zij super trots zijn op hun nieuwe wonder. Bij het laten zien van de babykamer aan vrienden en familie zal de geboorteposter tegelijkertijd ook worden getoond. Bij de poster zal onbewust worden stilgestaan en zullen de mooie momenten van de geboortedag weer even worden opgehaald. Terwijl andere kennissen een rompertje, een paar schoenen of een knuffel cadeau geven, zal jij de show stelen met een persoonlijke verrassing.

Een geboorteposter kan je cadeau geven op verschillende momenten zoals het eerste kraambezoek of de eerste verjaardag van de baby. Vaak zien we dat ouders deze poster aanschaffen tot de baby een peuter zal zijn. Er zijn dus voldoende momenten om de poster cadeau te doen. Ook bij het tweede, derde of een vierde kindje zal zo’n poster altijd gewenst blijven. Het is dan hartstikke leuk om alle poster op een rij naast elkaar te hangen.

Wat staat er op een geboorteposter?

Wij hebben verschillende geboorteposters dus de gegevens per poster zijn verschillend. Alle belangrijke geboortegegevens zoals de naam, geboortedatum, de geboortelengte, het geboortegewicht en een leuke quote zijn vaak gebruikte opties voor in de poster. Maar je kan er ook voor kiezen om het veld voor een andere tekst te gebruiken. Elke print is uniek en dat zie je voornamelijk terug in onze sterrenhemel posters of de poster met het sterrenbeeld (zodiac sign). De illustraties op deze posters zijn namelijk gerelateerd aan de datum. Op andere posters kan je ervoor kiezen om de eerste letter uit de naam van de baby in het groot te laten afdrukken of een illustratie van een dier erop te laten printen.

Hoe maken we een geboorteposter?

Bij de Posterkamer zoeken we naar inspiratie op Pinterest, Instagram en vergelijkbare webshops. Van alle gevonden inspiratie maken we een collage en ontwerpen wij de poster die we graag zelf cadeau zouden willen geven. Het ontwerpen begint met een simpele schets op papier maar al snel starten we met het digitaliseren van de geboorteposter. Zodra we de poster hebben gemaakt zorgen we ervoor dat de poster via de webshop ook kan worden gepersonaliseerd. Op dat moment kun je dan zelf eenvoudig aan de slag en je eigen teksten en kleuren bepalen van de geboorteposter. Hieronder hebben we de stappen voor je uitgelegd.

Stap 1: Poster kiezen

Eerst zoek je een poster uit de categorie “geboorteposters”. Zodra je een poster heb gevonden bezoek je de product pagina en daar begint het vormgeven van de poster.

Stap 2: Gegevens invullen

Bovenaan de pagina zie je een preview van de poster en daarnaast een formulier die je kan invullen. In het formulier vragen we de geboortegegevens die op de poster worden afgedrukt. Als je deze invult dan zul je deze direct zien terugkomen in de preview van de poster.

Gegevens van geboorteposter invullen

Stap 3: Kies een illustratie


Op sommige posters kan je zelf een illustratie kiezen die je op de poster wilt laten printen. Echter hebben een aantal posters een vaste illustratie die je niet kan veranderen zoals de sterrenhemel en de baby op schaal. In dit geval gaan wij voor je aan de slag zodat deze illustratie passen bij de ingevulde data op het formulier.

Illustratie op geboorteposter kiezen

Stap 4: Kies een kleur

Wij geven je een aantal populaire kleuropties voor de achtergrondkleur van de poster. Deze kleuren zijn gebaseerd op de laatste trends voor het interieur van de babykamer. Zodra je een kleur kiest zul je deze ook direct zien veranderen op het voorbeeld van de geboorteposter. Als je liever een andere kleur op de poster wilt toevoegen dan kunnen we dit uiteraard ook voor je doen.

Achtergrond kleur van de geboorteposter veranderen

Stap 5: Selecteer het formaat en een lijst


Kies het formaat dat je graag aan de muur wilt bevestigen en schaf direct een mooie lijst aan voor de poster. Wij maken de lijsten op maat per bestelling net zoals onze posters. Daarom zijn de geboorteposters van de Posterkamer altijd uniek.

meer blogs van de Posterkamer

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Poster van Amsterdam

Amsterdamse posters: de perfecte aanvulling op je interieur

Poster van Rotterdam kopen

Waarom een poster van Rotterdam in het huis van iedere Rotterdammer hoort