Blog

De maand van de Visseen 2021: Hoe sta jij erin?

sterrenbeeld vissen poster

Vissen, jij staat deze maand centraal!  Of je nou wel of niet in de sterren gelooft, het is geen slecht idee om af en toe je horoscoop te lezen en te kijken wat de eigenschappen van je sterrenbeeld zijn. Het zal je misschien aan het nadenken zetten en wellicht komen bepaalde eigenschappen je wel bekend voor. Benieuwd wat jouw sterrenbeeld betekent? Lees dan gauw verder. De maand van de Vissen geldt van ca. 20 februari tot ca. 20 maart.

De aard van de Vissen

Falen bestaat niet, falen is een illusie. De Vissen zijn overtuigd dat het onmogelijk is om te falen! De Vissen accepteren hun leven zoals het is, geloven in lotsbestemming en proberen misschien soms wel andere hier ook van te overtuigen. Door hun extreme standpunten kunnen daardoor soms in isolement belanden. Ondanks dat de Vissen het leven neemt zoals het is, ondergaat de Vissen een turbulente reis vol hoogtepunten en dieptepunten. De Vissen zijn namelijk zowel introvert als extrovert, hiermee heeft de Vissen het soms moeilijk om zijn eigen identiteit vast te stellen.

De eigenschappen van de Vissen

Vissen hebben een psychisch en intuïtief vermogen, ze vertrouwen op hun gevoelens. Als de Vissen dit niet doen, dan leren ze al snel dat hun gevoelens meestal correct zijn/waren. De Vissen hecht enorm veel waarde aan intieme relaties, er zijn dan ook weinig mensen die in het leventje van de Vis terecht komen. De Vis zal niet snel zijn emoties laten zien, ze proberen zelf uit de situatie te ontsnappen of deze vermijden, in plaats van deze te confronteren. De Vissen zijn extreem gevoelig, ze houden niet van afwijzing en proberen andere op dezelfde manier te behandelen zoals ze zelf behandeld willen worden. Dit kan de Vissen soms in problemen brengen omdat ze zelden ‘nee’ durven te zeggen; uit angst om iemand te kwetsen. De Vissen zijn dan ook het sterrenbeeld van zelfondergang en moet hier dus voor waken. Mensen voelen zich al snel op hun gemak bij Vissen. De Vissen houden er namelijk van om andere mensen te helpen, want als zij iemand vrolijk kunnen maken worden ze hier zelf ook vrolijk van. De Vis staat ook bekend als dromerig typetje en voert een eeuwige strijd om te leren hoe ze hun verbeelding in een positieve en productieve manier kunnen gebruiken.

Vissen in relaties

De Vis is een zorgzaam type en zijn zeer emotioneel. Intimiteit met hun partner is voor hen dan ook het grootste geschenk. Desalniettemin, kan het ingewikkeld zijn om een relatie met een Vis aan te gaan. De Vis is namelijk geheimzinnig en gecompliceerd, maar zodra de Vis zich eenmaal settelt en een commitment aangaat, is het oprecht. De Vis wil er alles aan doen om hun partner gelukkig te maken, hierdoor geven ze vaak meer dan dat ze zelf aan kunnen. De meest geschikte partner voor de Vis is een dominant typetje, zodat de Vis niet de mogelijkheid krijgt om verstikt te raken in het net.

Sterrenbeeld Vissen op poster


De Vissen heeft het laatste teken (twaalfde) van de dierenriem en wordt geassocieerd met het element Water. De traditionele heerser van Vissen is Jupiter. Neptunus is daar na zijn ontdekking als medeheerser bij gekomen. Onder het symbool van de Vissen kom je een hoop kenmerken tegen die we hieronder voor je hebben opgesomd.

Positieve kenmerken

  • Tactisch
  • Vasthoudend
  • Zorgzaam
  • Onbaatzuchtig
  • Creatief

Negatieve kenmerken

  • Pessimistisch
  • Humeurig
  • Lui
  • Idealistisch
  • Gebrek aan focus

Ben jij een Vis? Maak je eigen unieke poster met zodiac sign van de Vis hierop afgedrukt.

meer blogs van de Posterkamer

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Poster van Amsterdam

Amsterdamse posters: de perfecte aanvulling op je interieur

Poster van Rotterdam kopen

Waarom een poster van Rotterdam in het huis van iedere Rotterdammer hoort