Blog

De trends voor in de babykamer van 2023

Trends voor de babykamer 2023

Inleiding

Welkom bij onze blog over de trends voor de babykamer in 2023! Als je zwanger bent of binnenkort een kind verwacht, is het leuk om te zien wat de nieuwste trends zijn voor de babykamer. In deze blog gaan we dieper in op verschillende aspecten van de babykamer, zoals kleuren, stijlen, thema’s en duurzaamheid, en geven we enkele voorbeelden van hoe je deze trends kunt toepassen in je eigen babykamer.

populaire kleuren in de babykamer van 2023

Kleurentrends in de babykamer 2023

Kleurtrends voor de babykamer van 2023: Belangrijke kleuren voor de babykamer in 2023 zijn blauw en turquoise, de kleur van frambozen, en lavendel. Deze kleuren zijn rustgevend en kalmerend, wat belangrijk is voor een babykamer. Blauw en turquoise kunnen ook een natuurlijke en aardse sfeer creëren, terwijl de kleur van frambozen een vrolijke en speelse toon kan toevoegen. Lavendel, aan de andere kant, kan een zachte en serene sfeer creëren.

Baseer de babykamer op vroeger

Ouders kijken naar babykamers uit het verleden: Kersverse ouders zijn geïnspireerd door hun eigen babykamer uit het verleden of door babykamers van jaren geleden. De stijl die we vooral zullen zien is vintage, nostalgisch en art deco. Deze stijlen kunnen een gevoel van warmte en comfort creëren in een babykamer, en kunnen ook een unieke en charmante sfeer toevoegen.

Duurzaamheid in de babykamer

Details toevoegen in de babykamer van 2023

Trends voor de babykamer zitten in de kleine details: Duurzaamheid is een belangrijke trend voor de babykamer in 2023, met ouders die op zoek zijn naar manieren om hun babykamer eco-vriendelijker te maken. Dit kan bijvoorbeeld door het gebruik van meubels gemaakt van duurzame materialen zoals bamboe en gerecycled plastic, of door het kiezen van organische beddengoed en niet-toxische verf. Ook het toevoegen van natuurlijke kleuren kan een rustgevende en aardse sfeer creëren in een babykamer. We zullen ook zien dat bepaalde thema’s extra vaak terugkomen in de babykamer, een trend die we “maximalisatie” noemen. Dit kan bijvoorbeeld door het uitkiezen van een bepaald dier of figuur als centrale focus van de babykamer, en het toevoegen van decor en meubels met dit thema. Als het gaat om vormen, zijn bogen en rondingen een populaire trend voor de babykamer in 2023. Deze vormen kunnen een zachte en speelse sfeer toevoegen aan een babykamer.

Genderneutrale babykamers 2023

Thema trends in 2023 voor de babykamer

Een van de belangrijkste trends die we momenteel zien in babykamers is het toenemende belang van genderneutrale kamers. Steeds meer ouders kiezen ervoor om hun babykamer niet te laten bepalen door het geslacht van het kind, maar in plaats daarvan voor een uniseks look te gaan. Dit kan betekenen dat er wordt gekozen voor neutrale kleuren zoals grijs, beige en wit, en dat er wordt gezocht naar decoratie en meubels die niet specifiek gericht zijn op jongens of meisjes.
Een andere trend die we zien is het toenemende gebruik van sprookjes- en fantasy-thema’s in babykamers. Dit kan betekenen dat er wordt gekozen voor muurstickers of verfpatronen met sprookjesfiguren zoals prinsessen en draken, of dat er wordt geïnvesteerd in meubels met een sprookjesachtig design, zoals wiegjes met krullen en gouden accenten. Dit soort thema’s kunnen een speelse en verbeeldingsrijke sfeer creëren in de babykamer, en zijn zowel geschikt voor jongens als voor meisjes.

Verder zijn er enkele algemene trends die we momenteel zien in babykamers en die wellicht ook in 2023 nog steeds populair zullen zijn. Zo zien we bijvoorbeeld steeds vaker dat ouders kiezen voor natuurlijke materialen zoals hout en katoen in de babykamer, en dat er wordt gezocht naar manieren om de ruimte zo duurzaam mogelijk in te richten. Ook zien we een toenemend gebruik van functionele meubels die meegroeien met het kind, zoals wisselkasten en verstelbare ledikanten.

Dus in het kort

In samenvatting hebben we gezien dat er verschillende trends zijn voor de babykamer in 2023, waaronder kleuren zoals blauw en turquoise, stijlen zoals vintage en art deco, thema’s zoals genderneutraal en sprookjes, en duurzaamheid. Al deze trends kunnen bijdragen aan een comfortabele, stijlvolle en aangename babykamer voor jou en je kind. We hopen dat deze blog je heeft geïnspireerd om je eigen babykamer te ontwerpen of te restylen!

Bronnen die we hebben gebruikt:

  • Voor informatie over kleurtrends in de babykamer hebben we gebruikgemaakt van het artikel “Kleurtrends voor de babykamer in 2020” op de website van Mama&More (https://www.mamaenmore.nl/kleurtrends-babykamer-2020/).
  • Voor informatie over stijltrends in de babykamer hebben we gebruikgemaakt van het artikel “Vintage babykamers: 5 tips voor een retro look” op de website van MiniMe (https://www.minime.nl/vintage-babykamer/).
  • Voor informatie over thematrends in de babykamer hebben we gebruikgemaakt van het artikel “Genderneutrale babykamers: zo richt je ze in” op de website van Kidsroom (https://www.kidsroom.nl/blog/genderneutrale-babykamer/).

meer blogs van de Posterkamer

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Stap-voor-stap gids voor het maken van een Gallery Wall in je huis

Poster van Amsterdam

Amsterdamse posters: de perfecte aanvulling op je interieur

Poster van Rotterdam kopen

Waarom een poster van Rotterdam in het huis van iedere Rotterdammer hoort