• Gratis verzending NL & BE
  • Achteraf betalen
  • Uitstekende kwaliteit
  • Uitstekend 4,6 out of 5
  • Gratis verzending NL & BE
  • Achteraf betalen
  • Uitstekende kwaliteit
Uitstekend 4,6 out of 5
Logo van Trustpilot - De Posterkamer
Populaire posters bij de Posterkamer
Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on pinterest
Pinterest

Posters als wanddecoratie

Posters als wanddecoratie

Je bent toe aan een nieuw interieur! Dat kan een hoop verschillende redenen hebben. Sommige zullen net verhuisd zijn en de ander is gewoon toe aan een nieuw interieur. Ondertussen heb je een hoop inspiratie opgedaan via Instagram en door websites te bezoeken zoals VT Wonen, Loods 5 en misschien wel de Ikea.

Een groot deel in huis is dan eindelijk ingericht maar je vindt zelf dat je de “finishing touch” mist. Ondanks het leuke kleurtje op de muur komt deze toch nog erg leeg over. In deze blog helpen we jou met het kopen van posters om nog iets meer sfeer in huis te brengen.

Een poster geeft een positieve invloed op je interieur

We weten allemaal dat het belangrijk is om veel licht in huis te hebben. Dit geeft namelijk het gevoel van meer ruimte te hebben in de woonkamer of slaapkamer. Vaak denken we dan een muur leeg te laten want het is tenslotte al zo vol in huis. Maar dit is fout gedacht. Een lege wand opvullen met een leuke poster of een mooi schilderij zorgt voor een rustpunt in huis. Vaak bevindt zo’n rustpunt zich in de hoek waar de visite plek neemt op je nieuwe bank of stoel. Tegelijkertijd kan jij pronken met het nieuwe pronkstuk in huis. Een schilderij of poster kopen doe je niet alleen om rust te creëren maar het zorgt tegelijkertijd ook voor warmte en dimensie. Het schijnt zelfs zo te zijn dat de geluidspresentatie in de woonruimte zich verbeterd. Hier koop je posters voor leuke wanddecoratie!

Welk formaat moeten ik kiezen voor mijn wanddecoratie

Natuurlijk kunnen we niet even zeggen welk formaat wanddecoratie er aan de muur nodig is om jouw muur te decoreren. Het decoreren van een muur kan namelijk op verschillende manieren. Vroeger hingen we vaak een schilderij op ooghoogte aan de muur. Maar vandaag de dag is het ook erg modern om een grote lijst met een poster tegen de muur aan te zetten. Maar stel dat er wordt gekozen voor de originele manier om de muur te decoreren: Een poster aan de wand. Dan moet je er in ieder geval altijd voor zorgen dat er rondom het nieuwe pronkstuk een liniaal past. Hierdoor blijft de poster of het schilderij een punt van rust. Mocht je muur groot genoeg zijn voor een mooie tweeluik of drieluik dan betekent dat hetzelfde. Alleen hoef je dan niet aan de binnenkanten twee keer een liniaal te plaatsen maar is er eentje gewoon genoeg.

Een tip van ons! Tegenwoordig zijn er op de mobiele telefoon verschillende Apps te downloaden waarmee je kan kijken hoe de nieuwe meubel of poster in het interieur past. Het enige wat je dan hoeft te doen is in dit geval de poster op te slaan op je mobiele telefoon en je camera op de muur te richten. Zo weet je precies welk formaat poster je nodig heb voor aan de wand.

Wat voor poster kies je voor in het interieur

Ieder kamer in het interieur is anders! Poster voor in de woon- en slaapkamer kunnen vaak welk met elkaar overeen komen maar voor de keuken en de badkamer kies je toch echt iets anders. Het fotograferen van je woning en de foto’s eens op je gemak terugkijken doet wonderen. Je bekijkt het interieur dan namelijk in een heel ander perspectief dan dat je er daadwerkelijk in staat. Tegenwoordig zien we veel interieurs alsof je in een jungle, paleis of Scandinavië binnenstapt. Vele kleuren die hierin terugkomen zijn van het verfwerk Flexa zoals Spiced Honey, goud of velvet. Bij het bekijken van de foto’s moet er op de vormen en elementen gelet worden. Bij een Scandinavisch interieur ben je veilig met een moderne zwart wit posters zoals onze woonplaats poster. Maar heb je een interieur waarin planten een belangrijke rol spelen dan kies je een poster met tropische elementen zoals vlinders, vogels, bloemen en bladeren. Heb je een luxe interieur met bijvoorbeeld veel goud dan kies je sneller voor onze abstracte posters. Maar let op! De kleur en het formaat blijven een belangrijke rol spelen. Dus bekijk goed of de kleuren met elkaar gematched kunnen worden en of er genoeg ruimte is voor de grootte van de poster.

Momenteel erg hip!

Momenteel is het erg gaaf om een fotowand te maken. Ook dit kan je weer zelf samenstellen met al onze posters. Een fotowand is eigenlijk een wand met allerlei posters die je heel persoonlijk kan maken. De posters hangen in verschillende formaten bij elkaar hangen aan dezelfde muur. Dit kom je veel tegen in de gang of de trappenhal. Eigenlijk zijn hier geen regels voor omdat een fotowand heel persoonlijk is en bij jou moet passen! De ene persoon kiest ervoor om allerlei posters variërend in kleuren en formaten bij elkaar aan de muur te hangen maar de ander gaat liever voor veilig en wisselt alleen af in de type lijstjes. Ook posters op A6-formaat, eigenlijk een kaarten, worden hier vaak voor gebruikt.

Tip: Als je een niet hele brede muur heb dan kun je ook 4 planken aan de muur bevestigen. Tussen iedere plank hou je ongeveer 60-80 centimeter speling. Op de plank zet je mooie posters in lijsten neer en grote boeken met indrukwekkende covers! Heel gaaf!

Wij hopen dat we je met onze blog, zelfs de eerste, een beetje in de goede richting hebben gestuurd. Die tip met foto’s maken met je mobiel en de app is echt handig! DOEN!

× Gratis proefdruk?